2022: TIME FLIES WHEN YOU’RE HAVING FUN!

2022 is alweer bijna ten einde! De tijd vliegt, die uitspraak geldt zeker voor mij het afgelopen jaar. De weken vliegen voorbij en gelukkig met heel veel ‘fun’😄. Maar, af en toe is het goed om ook even stil te staan en terug te kijken. Hoe was mijn eerste jaar als ondernemer? Wat waren de plussen en minnen? En, heel belangrijk: wat heb ik geleerd over mijzelf? 

Afwisseling en veel energie

Om maar direct te beginnen met de grootste plus van ondernemer zijn: dat is zonder twijfel de energieboost die het mij geeft. Het is zo tof om impact te maken, om uitdagende projecten uit te voeren, successen te behalen en ondertussen zelf zoveel te leren. Ik heb elke dag weer zin om aan de slag te gaan en de dynamiek bevalt me heel goed. Het schakelen tussen verschillende opdrachtgevers en kandidaten is heerlijk afwisselend. 

 

Daarnaast geeft het ondernemerschap ook ruimte om buiten mijn vakgebied projecten op te pakken. Zo heb ik samen met een vriendin, Anieke van Wijnen, en studenten en docenten van het Deltion college in Zwolle de eerste stappen gezet in de ontwikkeling van onze droom: een duurzaam en innovatief verblijfsconcept. 

Verantwoordelijk voor je eigen inkomen

2022 begon met een vervolg project bij mijn laatste werkgever, AWL-Techniek. Mijn doel was om per februari een tweede opdracht te vinden en zo minimaal 32 uur declarabel te zijn. Het is wennen om op deze manier zelf verantwoordelijk te zijn voor je inkomen en te vertrouwen op je netwerk. Maar, de situatie haalde een bepaalde drive in me naar boven en er kwamen al snel er verschillende aanvragen op mijn pad. Het was heel tof om met meerdere technische bedrijven in gesprek te gaan en te kijken welke opdracht het best paste bij mijn achtergrond en expertise. Vervolgens kiezen en mensen teleurstellen vond ik overigens wel lastig… Maar het is heel fijn dat er tot nu toe steeds mooie opdrachten op mijn pad komen! 

Opdracht #2

Zo kwam ik in februari, via mijn netwerk, bij Masévon terecht. Een prachtig hightech bedrijf met ambitieuze doelen. Masévon groeit ontzettend hard, met binnen de groep maar liefst 70 openstaande vacatures op de planning. Recruitment intern beter organiseren en inrichten, dat was het vraagstuk. Anno december 2022 hebben we, met behulp van een select aantal partners & leveranciers, al een behoorlijk gedeelte van de vacatures ingevuld. We zetten de eerste stappen richting de implementatie van een recruitmentsysteem en het HR team groeit. Het geeft voldoening om samen te bouwen en een organisatie te versterken! 

Agenda vol - ✅

Rond de zomer kwam ik onder andere in contact met Machinefabriek Geurtsen en RODOMACH speciaalmachines uit Deventer. Mijn project bij AWL rondde ik af. Erg gaaf om vervolgens bij deze twee mooie bedrijven in de maakindustrie aan de slag te gaan. Een volle agenda dus. Omdat het bouwen van een goed recruitment fundament tijd en inspanning kost hebben mijn projecten vaak een langere looptijd. Dus ik kan lekker door in 2023! 

Wat ik geleerd heb (over mijzelf)

  • Vanuit mijn enthousiasme en dienstverlenende instelling wil ik iedereen zo snel mogelijk voorzien en verder helpen. Niet altijd handig wanneer je een focus nodig hebt om een goede output en kwaliteit te genereren, bijvoorbeeld bij het opbouwen van kandidaten pools en een continuïteit hierin. 😉
  • Gedurende mijn werkweek schakel ik continu tussen verschillende opdrachtgevers, kandidaten en projecten. Soms is het een uitdaging om vast te houden aan de projectkaders en alles te stroomlijnen. Ik wilde 32 uur declarabel zijn en 1 dag vrijhouden om eventuele uitloop op te vangen en bovenal te pionieren. Maar, in de praktijk maak ik veel meer uren. Door mijn omgeving, privé, maar ook door vacaturehouders en collega’s, word ik hierin scherp gehouden en in feite ‘gedwongen’ om keuzes te maken, grenzen te stellen en hierover duidelijk te zijn. Een ontwikkelpunt waar ik aan wil blijven werken!
  • Doordat ik werk voor verschillende opdrachtgevers krijg ik te maken met diverse vraagstukken. Bovendien zit elke organisatie in een andere groeifase. Zoveel zien en meemaken zorgt dat mijn eigen ontwikkeling ook een stuk sneller gaat. 
  • Hetzelfde geldt voor de werving van nieuwe collega’s. Steeds andere posities om je in te verdiepen: hoe tof is dat!
  • Daarnaast ontmoet ik ontzettend veel nieuwe collega’s. Ieder met zijn of haar eigen persoonlijkheid en werkwijze. Prachtig vind ik dat. Aandacht hebben voor het individu en samen stappen zetten. 
  • En die administratie als ZZP-er valt best wel mee. Oké; mits je het goed bijhoud en een fijne boekhouder hebt. Vielen de belastingen en premies nou ook maar mee… haha 😝
Al met al heb ik een heel positief gevoel over dit eerste jaar. Ik ben trots op wat ik geleerd heb en op het resultaat dat ik bij mijn opdrachtgevers bereikte. Trots en blij dat ik mag werken in technische en innovatieve omgevingen en mij onderdeel voel van de (HR) teams.

Nieuwsgierig naar wat 2023 gaat brengen!

Bianca
Dit bericht delen op: