Ga naar de inhoud

NIEUWS & BLOG

Copy of You

Klantverhaal: MACHINEFABRIEK GEURTSEN - WAAR IDEEËN TOT LEVEN KOMEN

Datum: maart 2024

“Machinefabriek Geurtsen is een prachtig bedrijf waar ik met veel plezier al ruim anderhalf jaar werk als interim corporate recruiter. Een familiebedrijf dat volop groeit en innoveert, met een sterke focus op HR, employer branding en online marketing. En die focus levert mooie resultaten op! In dit interview vertellen mijn collega’s Patrick Geurtsen en Sebastiaan Huppelschoten er meer over."

Copy of 2022 (5)

BLOG | Een telefonische intake - de kracht van pre-screening

Datum: februari 2024

 

Wie kent het niet, je hebt een vacature opgestart, en inmiddels liggen er cv’s op tafel. De volgende stap is vaak: scannen en checken op functie-eisen. Heeft deze kandidaat het juiste diploma? De gewenste werkervaring? Als het antwoord ‘nee’ is, schuift het cv naar de ‘nee-stapel’ en volgt een afwijzing, vaak per e-mail. Ik zie het veel gebeuren in de praktijk, sollicitanten die alleen worden beoordeeld op basis van hun cv en eventuele motivatiebrief.  Een gemiste kans!

Copy of 2022

Artikel | Terugblik 2023

Datum: december 2023

Dicht bij jezelf blijven en doen waar je gelukkig van wordt. Ik kijk terug op een jaar vol energie en leermomenten. Een jaar waarin de hoogtepunten niet alleen de leuke, blije momenten waren, maar juist ook de (moeilijke) keuzemomenten. Ik ben trots op het feit dat ik steeds beter voel en weet wat bij me past én dat ik daarnaar handel. En dat is precies wat ik, zo aan het eind van het jaar, anderen ook toewens. Ga doen wat bij je past en wat je blij maakt! In mijn werk ondersteun ik mensen & organisaties in dat belangrijke proces, iets waar ik in 2024 met veel energie mee door ga! 

POST_BDV (8)

BLOG | Omgaan met teleurstellingen

Datum: september 2023

Onlangs voerde ik een sollicitatiegesprek met een collega recruiter. We hadden een super leuk gesprek. Wij waren erg enthousiast. Maar een paar dagen later werd ik gebeld: “Ik heb er goed over nagedacht, maar ik denk dat de technische sector niet wat voor me is." "Ik verwacht dat ik niet zo goed kan omgaan met teleurstellingen.” 

In eerste instantie was ik verbaasd. Later begreep ik deze reactie wel. We vissen in een behoorlijk lege vijver naar goede collega’s en dan krijg je vaak een nee te horen. 

In mijn blog lees je welke vragen ik mijzelf stel...

POST_BDV (7)

ARtikel | Waarom werk jij in de technische sector; de (hightech) maakindustrie?

Datum: augustus 2023

Een vraag die ik regelmatig (en enigszins verbaasd) krijg van mensen. 

Onlangs sprak ik bijvoorbeeld iemand uit mijn vakgebied, werkzaam in de zorgsector. “Ik snap niet dat jij in de techniek kunt werken”. “Die mannenwereld, al dat technische”. Ze begreep niet wat ik er leuk aan vind. Andersom hetzelfde verhaal trouwens… 

 

In dit artikel lees je waarom ik me, in deze sector, nog steeds zo op mijn plek voel.

POST_BDV (6)

Artikel | Assessments. Yes or no?

Datum: augustus 2023

Dealbreaker tijdens een sollicitatieprocedure onlangs: het voorstel een assessment af te nemen halverwege de procedure. Na het tweede gesprek werd een assessment voorgesteld, terwijl we vooraf hadden besproken dat niet te doen. Uiteindelijk leidde dit ertoe dat deze sollicitant afhaakte. Gebrek aan vertrouwen, onduidelijke communicatie, een te lange procedure; allerlei zaken die meespelen voor een sollicitant tijdens het recruitmentproces. 

POST_BDV (1)

2023 part one in één zin: genieten, leren loslaten en ontwikkelen in hoog tempo!

Datum: juli 2023

December 2022 schreef ik: time flies when you’re having fun en die uitspraak gaat nog steeds op. Om me heen gaan steeds meer mensen op zomervakantie, de weken vliegen in sneltreinvaart voorbij. Juist nu vind ik het heel waardevol om stil te staan en terug te blikken. Hoe gaat het eigenlijk? Hoe kijk ik terug op het jaar tot nu toe? Wat loopt lekker en waar word ik minder blij van?

2022 (14)

Klantverhaal: Masévon, de meest aantrekkelijke technisch werkgever van Oost-Nederland?

Datum: mei 2023 

“Masévon is een van mijn eerste opdrachtgevers en een bedrijf dat perfect aansluit bij mij als persoon en bij mijn ambities. De maakindustrie vind ik een boeiende en uitdagende sector en in de loop der jaren ben ik ‘de taal’ ervan gaan spreken. Ik wil jullie graag laten kennismaken met deze inspirerende hightech organisatie die volop in ontwikkeling is. In dit interview met mijn collega’s Niek en Annette lees je waarom werken bij Masévon mij en veel anderen zoveel energie geeft!"

2022 (9)

Artikel | Bekwaam en integer recruitment: de recruitercode

Datum: maart 2023 

Gehaaid, onpersoonlijk, bulkmails en cv’s schuiven. Het zijn zomaar wat termen die voorbijkomen als je (online) leest over recruiters. En eerlijk gezegd begrijp ik het wel. Ik spreek regelmatig sollicitanten die hun negatieve ervaringen delen.  

In 2018 heeft een groep professionals daarom de recruitercode opgesteld. Ik ben heel blij met deze richtlijnen en ethische principes en ik onderschrijf de code volledig. In dit artikel lees je er meer over.

B4Growth-62

BLOG | 7 vacatures tegelijkertijd is de max voor een recruiter. EENS/ONEENS?

Datum: februari 2023 

Een recruiter die fulltime werkt zou maximaal 7 vacatures in portefeuille moeten hebben. Eens of oneens? Focus aanbrengen werkt voor mij heel goed, maar ik ben echt benieuwd: voor hoeveel vacatures ben jij op dit moment aan het werven?

2022

NIEUWS | Krachten bundelen - Samen aan de slag met A2Z Communication

Datum: Januari 2022

Hoe gaaf is het om, als zelfstandig HR professional, je krachten te mogen bundelen met een communicatie professional waarvan je weet dat samenwerken een feestje is?

 

Onze gezamenlijke missie? 
De online zichtbaarheid én een sterk werkgeversmerk neerzetten zodat ik makkelijker talent kan aantrekken voor mijn opdrachtgevers en Monique doet wat ze het liefste doet, content creëren en organiseren in de breedste zin van het woord. Ja, aan deze missie én meer wordt er met vol enthousiasme gewerkt! Op naar wederom een mooie samenwerking en resultaat! 

B4Growth-46

2022: TIME FLIES WHEN YOU’RE HAVING FUN!

Datum: december 2022 

2022 is alweer bijna ten einde! De tijd vliegt, die uitspraak geldt zeker voor mij het afgelopen jaar. De weken vliegen voorbij en gelukkig met heel veel ‘fun’😄. Maar, af en toe is het goed om ook even stil te staan en terug te kijken. Hoe was mijn eerste jaar als ondernemer? Wat waren de plussen en minnen? En, heel belangrijk: wat heb ik geleerd over mijzelf? 

Hiring Facebook Post

ARTIKEL | Branding als onderdeel van je wervingsstrategie - waarom is het zo belangrijk?

Datum: november 2022 

'Employer branding’ is een hot-topic en gelukkig snapt bijna iedereen dat het belangrijk is om zichtbaar te zijn op de arbeidsmarkt. Toch tref ik in de praktijk veel organisaties die het lastig vinden om concrete stappen te zetten. We worden geleefd door onze agenda en er is vaak geen capaciteit om met dit onderwerp aan de slag te gaan. Toch pleit ik ervoor dat wel te doen. Een sterke online uitstraling, zichtbaarheid en vindbaarheid vergroot de kans dat de kandidaat voor jouw bedrijf kiest.

Hiring Facebook Post

NIEUWS | Aan de slag bij Machinefabriek Geurtsen & RODOMACH Speciaalmachines B.V.

Datum: Augustus 2022

Gestart met een super leuke opdracht in ‘hartje’ Deventer! 

De komende tijd mag ik Machinefabriek Geurtsen en Rodomach ondersteunen bij diverse wervingsvraagstukken. Tof om onderdeel te mogen zijn van deze technische, innovatieve organisaties binnen de machinebouw en samen te mogen werken aan de duurzame groei van de groep en inrichting van Recruitment. 

IMG-7183

Terugblik | Van loondienst naar ondernemerschap

Datum: juli 2022

Time flies when you’re having fun. Binnen mijn bedrijf houd ik me dagelijks bezig met de ontwikkeling van mensen en organisaties. Hoog tijd om te kijken naar mijn eigen ontwikkeling. Daarom: een terugblik op mijn eerste half jaar als ondernemer.

Untitled design (2)

Artikel | Wendbaarheid is geen keuze meer!

Datum:16 juni 2022

De ongekende krapte op de arbeidsmarkt. We raken er niet over uitgepraat. Er gaat geen dag voorbij zonder krantenkoppen die de ‘sense of urgency’ en noodzakelijkheid van wendbaarheid bij organisaties en personeel benadrukken.

Hoe gaan we hier nu echt werk van maken?

LinkedIn_Onboarding

BLOG | ONBOARDING. WAAROM JUIST NU BELANGRIJK?

Nieuwe medewerkers die voortijdig vertrekken, het kost nog altijd veel organisaties geld. Een belangrijke oorzaak? Onvoldoende aandacht voor het instroomproces. Lang niet iedereen is bewust van de noodzaak van een goede onboarding. En in deze tijd van personeelstekorten kan dat eigenlijk niet meer.

Untitled design-10

BLOG | DE KRACHT VAN EEN VACATURE-INTAKE

In alle urgentie wordt de noodzaak van het verzamelen van meer informatie vaak vergeten. Maar hoe vinden en binden we de juiste kandidaat als we niet weten wat en waarom we iets zoeken? Een goede voorbereiding en samenwerking tussen hiring manager en HR is essentieel in het wervingsproces en daar hoort een goede vacature-intake bij.

DSC_03731 (2)

NIEUWS | AAN DE SLAG BIJ MASÉVON GROUP

De eerste maanden van het jaar 2022 vliegen voorbij!

Zo ook mijn eerste maand bij Masévon, waar ik, naast mijn opdracht bij AWL-Techniek, op interim basis het HR team mag versterken! 

Tof om onderdeel te zijn van deze hightech organisaties en samen te werken aan de verdere groei van Masévon en duurzame inrichting van Recruitment. 

Call Now Button