7 VACATURES TEGELIJKERTIJD IS DE MAX VOOR EEN RECRUITER. EENS/ONEENS?

Een recruiter die fulltime werkt zou maximaal 7 vacatures in portefeuille moeten hebben. Eens of oneens?

Focus aanbrengen werkt voor mij heel goed, maar ik ben echt benieuwd:  voor hoeveel vacatures ben jij op dit moment aan het werven? 

Niet de gewenste resultaten

Een aantal jaren geleden las ik in een artikel van Werf& over kengetallen in recruitment. Een van de resultaten van hun onderzoek was dat een kleinere workload zorgt voor meer focus, een snellere doorlooptijd en een hogere succesfactor. Op dat moment werkte ik bij een organisatie die op jaarbasis 70 vacatures wilde invullen. En die lagen allemaal op mijn bordje. Eerlijk gezegd, het liep gewoon niet. Elke manager gaf zijn of haar vacature topprioriteit, ik had er 15 tegelijkertijd open staan en behaalde niet de gewenste resultaten. 

“Als je wil dat ik succesvol ben gaan we nu prioriteit aanbrengen”, dat is wat ik heb gezegd.

Het artikel was een mooie onderbouwing van mijn boodschap: kies voor maximaal 7 vacatures tegelijkertijd. Ik gebruik dit statement nog steeds om bewustwording te creëren en verwachtingen te managen bij (nieuwe) opdrachtgevers. 

Naast projecten nu circa 3 tot 5 vacatures

Natuurlijk is het getal 7 niet in beton gegoten. De sector waarin je werkt heeft invloed, en ook de wervingshaalbaarheid: de verhouding tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Bovendien kan een senior recruiter meestal meer aan dan iemand die net start. Met alle projecten die ik naast het recruiten draai, kan ik op dit moment gemiddeld drie tot vijf openstaande vacatures managen. Voor mij werkt het, prioriteren en focus aanbrengen. Het zorgt voor een beter resultaat.  

De vraag is enorm

Gelukkig waren en zijn de reacties op deze boodschap bijna altijd positief. Er wordt ook niet te veel verwacht van recruiters denk ik, maar de vraag is gewoon enorm. Iedereen is op zoek naar nieuwe collega’s. En eerlijk gezegd weet niet iedereen goed wat recruitment inhoudt… Bewustwording helpt, ik neem mensen mee in het proces. Bijvoorbeeld door te laten zien hoe ik zoek en hoeveel mensen ik moet benaderen om uiteindelijk de juiste persoon te vinden. Begrip komt dan heel snel. 

Focus als basis voor succes

Mijn advies is dus: focus! Minder vacatures tegelijkertijd! Ik zet de voordelen nog even op een rijtje:

 

  • Meer aandacht voor een gedegen intake en het opstellen van een wervende vacaturetekst die aansluit bij de doelgroep; 
  • Meer tijd voor ‘funnel management’, wat ten goede komt aan de kandidatenstroom; 
  • Sneller de juiste nieuwe collega vinden; 
  • Volop aandacht voor het persoonlijke contact met de kandidaat en begeleiding van de vacaturehouder. 

Hoe focus jij?

Ik ben heel benieuwd naar reacties. Werkt dit voor jullie, collega-recruiters, ook zo? Stellen jullie een max aan het aantal vacatures dat je beheert? Ik leer graag van jullie, inzichten en tips zijn welkom!

Dit bericht delen op: