OMGAAN MET TELEURSTELLINGEN

Onlangs voerde ik een sollicitatiegesprek met een collega recruiter. Iemand met een aantal jaar ervaring in recruitment; de bemiddeling van administratieve posities binnen de publieke sector. Functies waarin nog best wat aanbod is. We hadden een super leuk gesprek en wij waren erg enthousiast. Maar een paar dagen later werd ik gebeld: “Ik heb er goed over nagedacht, maar ik denk dat de technische sector niet wat voor me is.” “Ik verwacht dat ik niet zo goed kan omgaan met de hoeveelheid teleurstellingen.” 


In eerste instantie was ik verbaasd, maar later begreep ik deze reactie wel. We vissen, binnen de technische sector, in een behoorlijk lege vijver naar goede collega’s en dan krijg je met enige regelmaat een nee te horen. 


Toch is het niet zo dat een nee, of dat nou een afwijzing is, een fout of een samenwerking die vastloopt, per definitie een teleurstelling moet zijn. Dat lijkt misschien wel zo, want je hoopt dat je die baan of collega vindt en als het antwoord nee is had je dit natuurlijk graag anders gezien. Maar, het kan anders! 


Zo is een teleurstelling vaak gekoppeld aan een verwachting, aan een bepaald beeld dat jij hebt. En dat beeld kun je toetsen. Ook trekken we bij teleurstellingen de gebeurtenis vaak helemaal naar onszelf toe, terwijl we soms geen enkele invloed hadden. Het helpt mij om mezelf een aantal vragen te stellen. Geloof mij; een ’gesprek’ met jezelf kan je mindset écht positief beïnvloeden. Een teleurstelling is niet per definitie alleen iets negatiefs! 😉


Vragen die ik mezelf in zo’n situatie stel: 

  1. Waar heb ik wel en geen invloed op gehad? 
  2. Wat kan ik van de situatie leren en de volgende keer anders doen? 

Waar je ook over na kunt denken: 

  • Hoe reëel was mijn verwachting? Voorbeeld: hoe groot is eigenlijk de kans dat deze sollicitant voor mijn organisatie kiest? 
  • In hoeverre is de situatie op mij persoonlijk te betrekken? Voorbeeld: ligt het aan de organisatie, of woont deze kandidaat gewoon een stuk dichterbij een andere werkgever? Had ik iets anders kunnen doen in het proces? 
  • Wat is er positief aan deze situatie? Voorbeeld: ik heb het geprobeerd en daar ben ik trots op! 

Door deze vragen te beantwoorden en, in sommige gevallen, hierover even te ventileren, voelt de situatie voor mij direct een stuk luchtiger. 

Het vergt wat doorzettingsvermogen én oefening, laten we zeggen. 😉 Ik ben benieuwd: hoe ga jij om met ‘teleurstellingen’?
Bianca
Dit bericht delen op: