TERUBLIK 2023

Reizen, reflectie en mooie plannen

Ik hou ervan om de wereld te zien en ontdekken. Dit najaar was het zover. Samen met mijn partner heb ik een prachtige reis door Vietnam gemaakt, op de bonnefooi van noord naar zuid, heerlijk! Genieten van natuur en cultuur. Een periode meer tijd voor elkaar hebben was erg fijn. Ik zie het bij mijzelf en ook in mijn omgeving, we gaan allemaal vol gas vooruit. Het is goed om daar een aantal weken los van te zijn. 

 

Nu doen, niet wachten tot ‘later’

Gesprekken over ‘waar staan we nu’ en ‘wat willen we’ komen bij ons vanzelf. Zeker als je in een compleet andere omgeving, zo op afstand van je normale leven bent. De vakantieperiode is denk ik voor veel mensen een reflectiemoment en zo ook voor ons. Dit heeft geleid tot mooie inzichten en plannen! Tijdens deze reis beseften we ook dat we sommige dromen niet langer willen uitstellen. Hierover later meer 😉. Het is spannend maar ook tof om je dromen na te jagen en ervoor te gaan. Niet ‘later’, maar nu. Waarom ook niet?! 

 

Waarin wil ik mijzelf de komende tijd ontwikkelen?

Ook op het gebied van werk was deze reis een moment om terug te blikken en vooruit te kijken. Ik vind het geweldig wat ik doe, interim projecten geven me veel energie. Het is tof om verschillende bedrijven te ondersteunen en te merken dat ik wat kan betekenen voor anderen. Wat wil ik nog meer? Hoe blijf ik mezelf ontwikkelen? Het zijn vragen waar ik me (niet alleen op reis overigens😉) mee bezig houd. Het klinkt misschien wat zweverig, maar ik meen het wel: in mijn werk wil ik mensen dichter bij hun bestemming brengen. Doen wat bij je past, want dan word je het gelukkigst. Om me op dit gebied meer te bekwamen ben ik gestart met de opleiding tot TMA-professional. 

 

Gelukkig als je doet wat bij je past

De TMA Talenten Analyse is een assessment dat helpt om inzicht te krijgen in competenties, capaciteiten en talenten. De tool helpt om de vraag te beantwoorden: wat voor werkomgeving en functie past bij deze persoon? Ik heb ervaren dat het een uitstekend middel is om mensen én organisaties nog beter te adviseren. Als de opleiding is afgerond eind januari 2024, kan ik de TMA Analyse volop gaan inzetten! Bijvoorbeeld op individueel niveau bij sollicitatieprocedures, loopbaanvraagstukken of outplacement. Of op HR- en managementniveau, als input bij performance verbetering, behoud van medewerkers, reorganisaties etc. 

 

Highlights

Het mooie aan werken als zelfstandig professional is dat het me de ruimte en vrijheid geeft om ook buiten mijn vak te pionieren. Zo onderzoek ik samen met een vriendin kansen in de ontwikkeling van een duurzaam verblijfsconcept. Hiervoor organiseerden we onder andere een expert diner; een ontzettend leerzame avond die ook nieuwe inzichten en connecties heeft gegeven. 

Ik ben al met al met hele toffe dingen bezig, maar gek genoeg zijn de hoogtepunten van het afgelopen jaar niet alleen de leuke, makkelijke, blije momenten. Ik kijk vooral heel positief terug op de keuzes die ik maakte. Op het feit dat ik steeds beter voel en weet wat bij me past én dat ik daarnaar handel. Bij de keuze voor een nieuwe opdracht bijvoorbeeld: niet gaan voor een nieuwe klant, vanuit de gedachte dat ik mijn netwerk als startende ondernemer ‘moet’ uitbreiden, maar gericht de inhoud wegen. In dit geval betekende dit terug voor een tijdelijke opdracht naar AWL-Techniek, waar de projecten mij weer veel energie geven. Het zijn niet altijd makkelijke keuzes, maar ze geven achteraf wel een heel goed gevoel. 

 

Zo kijk ik terug op een jaar vol energie en vol leermomenten! Dicht bij jezelf blijven en doen waar je gelukkig van wordt. Het is precies wat ik, zo aan het eind van het jaar, anderen ook toewens. Met daarbij natuurlijk: hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2024! 
Bianca
Dit bericht delen op: