KLANTVERHAAL: MASÉVON

“Masévon is een van mijn eerste opdrachtgevers en een bedrijf dat perfect aansluit bij mij als persoon en bij mijn ambities. De maakindustrie vind ik een boeiende en uitdagende sector en in de loop der jaren ben ik ‘de taal’ ervan gaan spreken. Ik wil jullie graag laten kennismaken met deze inspirerende hightech organisatie die volop in ontwikkeling is. In dit interview met mijn collega’s Niek en Annette lees je waarom werken bij Masévon mij en veel anderen zoveel energie geeft!"
Bianca

In gesprek met Niek Mustert (algemeen directeur) en Annette Hagenbeek (HR-manager) van hightech systeemintegrator Masévon Hardenberg.

Als algemeen directeur is Niek sinds 2019 eindverantwoordelijk voor de locaties van Masévon in Hardenberg. Zijn collega Annette startte in maart 2023 als HR-manager. Samen staan ze voor een flinke uitdaging want Masévon groeit snel en wil ook blijven groeien. In vijf jaar tijd verdubbelen: hoe vind je de nieuwe collega’s die daarvoor nodig zijn? Het is precies de reden dat Bianca in 2022 werd ingeschakeld om team HR te ondersteunen. Een gesprek over Masévon, professionalisering, de dynamiek die bij snelle groei hoort en ambitieuze toekomstplannen.

Masévon: complexe hightech - specifieke kennis en kunde

Masévon is een systeemintegrator, vertelt Niek. “Dat wil zeggen dat we in opdracht van een klant een machine of machineonderdeel maken. Dat doen we omdat de klant dat zelf niet wil of omdat er specifieke kennis voor nodig is.” Annette: “In feite verkopen we de kennis en kunde van onze medewerkers en die omvat het complete proces. Van de allereerste vraag, tot een concept, design en systeemintegratie.”

 

Daarbij gaat het om hightech machines, de techniek van de toekomst, vult ze aan. “Veel van wat wij maken is niet eerder gemaakt en dat is precies waarom klanten voor ons kiezen.” De groeistrategie van Masévon richt zich op de branches semicon, coating industrie, medical pharma en defence. Niek: “Deze marktsegmenten en bijbehorende klanten zijn voor ons relatief nieuw en dat is een bewuste keuze. Hier zien we kansen, we gaan volop voor de uitdaging.”

Snelle groei en ambitieuze toekomstplannen

En die aanpak werpt zijn vruchten af, de afgelopen twee jaar groeide Masévon met zo’n 100 medewerkers. Het gaat heel hard! Inmiddels staan er vijf bedrijven met in totaal 280 collega’s. Annette: “Als je hard groeit heb je te maken met een jonge organisatie en veel ambitieuze mensen.” Het geeft een mooie dynamiek, vertelt ze. Uitdagende projecten, denken in mogelijkheden, veel afwisseling en weinig routine. “De passie voor techniek verbindt ons daarbij.”

 

En het stopt hier niet: over vijf jaar is Masévon verdubbeld, aldus Niek. “Er ligt een ambitieus meerjarenplan en daar zijn we op dit moment de organisatie voor aan het neerzetten. Klanten weten ons te vinden en helpen ons bij onze ontwikkeling en dat geeft een hele prettige vibe. We omarmen een samenwerkingsmodel, zowel intern als naar klanten en suppliers. Die focus op partnership is essentieel, je hebt elkaar hard nodig.”

Professionalisering HR hard nodig

De groeiplannen van Masévon zijn ook de reden dat begin 2022 Bianca wordt ingeschakeld. Niek: “We hadden eigenlijk nauwelijks een hr-afdeling en als je zo hard groeit red je het niet zonder. Zeker omdat het aannemen van nieuwe collega’s essentieel is voor groei.” Met Bianca was er gelijk een klik, vult hij aan. “Ze heeft niet alleen gezorgd dat we een heel aantal goede medewerkers hebben binnengehaald, maar ook op allerlei fronten bijgedragen aan de professionalisering van HR. Gesprekken met bureaus, onze profilering als werkgever en het verbeteren van het interne recruitmentproces.” Annette: “Je ziet gelijk resultaten. Bianca focust op de werving en coördinatie van de inkoop vacatures en heeft een ATS systeem geïmplementeerd. Die efficiencyslag heeft het recruitmentproces een enorme boost gegeven. Haar proactieve houding en drive om te verbeteren passen goed bij de fase waarin Masévon zich bevindt. De dynamiek binnen deze organisatie brengt de nodige uitdagingen met zich mee, dat moet je liggen.”

Positieve vibe en volop kansen

Snelle groei en succes geven energie en bieden medewerkers talloze kansen. Als je iemand bent die wil ontwikkelen kun je bij Masévon je hart ophalen. Annette: “De afgelopen maanden heb ik met zo’n dertig nieuwe medewerkers een 3-maanden gesprek gevoerd. Wat ik terugkrijg is dat mensen met heel veel positieve energie werken. Je kunt het hier ontzettend leuk hebben.” Masévon focust op het individu, vertelt Annette. Wie ben je als mens en wat kom je brengen? Ondanks de groei is het een organisatie waar mensen elkaar kennen en je geen nummer bent. “Omdat er zoveel beweging is heb je alle mogelijkheid om te laten zien wat je in je mars hebt.” Verantwoordelijkheid geven is kenmerkend voor Masévon. Ook Bianca mocht gelijk volop aan de bak. Niek: “Ze kreeg het hele recruitmentproces op haar bordje. En ze heeft haar verantwoordelijkheid gepakt, knetterhard gewerkt en daarmee is ze heel succesvol geweest.”

“Uniek hier is dat je veel verantwoordelijkheid krijgt en volop vertrouwen om alle kansen te grijpen die zich aandoen. De dynamiek vraagt flexibiliteit en ondernemerschap, maar als je daarvan houdt kun je hier een fantastische tijd hebben.”
Niek
“Ik heb heel veel zin om samen met mijn collega’s verder te bouwen aan deze organisatie en de cultuur. Ik geloof echt dat we in Oost-Nederland een van de meest aantrekkelijke werkgevers in de techniek zijn!”
Annette
Dit bericht delen op: